✓ Gratis verzending vanaf €75 via Bpost  ✓ levering binnen 2 à 3 werkdagen ✓ 100% West-Vlaams

Het verschil tussen cappuccino en latte macchiato

Het verschil tussen cappuccino en latte macchiato

Je bent verzot op een koffie die net iets anders is dan het klassieke melk, koffie en suiker. Zowel een verse cappuccino als een stomend hete latte macchiato behoort tot jouw definitie van genieten. Maar wat is nu precies het verschil tussen beiden?

 

Espresso op zijn zachts: cappuccino

Een cappuccino bestaat uit:

  • 1/3 espresso
  • 1/3 warme melk
  • 1/3 melkschuim

Als eerste verhit je de melk tot net voor het kookpunt (ongeveer 70°C). Daarna schuim je de melk een beetje op, tot ongeveer een kwart van de hoeveelheid melk. Terwijl je dit doet, kan je al een heerlijke espresso opzetten. Dan volg je deze stappen:

  1. Giet de espresso in een tas
  2. Voeg de warme en opgeschuimde melk toe
  3. Geniet van je homemade cappuccino

 

Latte macchiato, de gevlekte melk

Een latte macchiato wordt wel eens “de gevlekte melk” genoemd. Voor dit soort koffie neem je best een lang en dik glas. Een dik glas om te voorkomen dat het zou barsten door de hitte die de melk en de koffie met zich meebrengen.

De perfecte latte macchiato zet je zo:

  1. Verhit eerst de melk en giet dit in het glas
  2. Voeg een vers gezette espresso toe aan de melk
  3. Werk af met opgeschuimde melk

Omdat de melk in je glas zwaarder is dan koffie, is het alsof de koffie rust op de melk. De koffie is op zijn beurt dan weer zwaarder dan het melkschuim. Hierdoor lijkt het alsof je een wolkje in je glas liggen hebt.

Het verschil

Concreet is het verschil dat een cappuccino, in tegenstelling tot een latte macchiato, begint bij de koffie. Bij een latte macchiato wordt er ook meer melk gebruikt dan bij een cappuccino. Je zou dus kunnen zeggen dat beiden heel dicht bij elkaar liggen, maar toch verschillen in smaak.

Aan jou om uit te maken welke de beste is 😉