Kerstkoffie met Baileys
Zoete, bijzondere koffie die je handen, je lijf en je ziel verwarmt, dat is deze kerstkoffie met Baileys en chocolade. Als je deze een keer geproefd hebt, wil je nooit meer gewone koffie drinken…
WAT HEB JE NODIG (VOOR 4 PERSONEN)?
- 300 ml volle melk
- 2 kruidnagels
- 1 kaneelstokje
- 125 gram pure chocolade
- 200 ml slagroom
- 8 kopjes espresso
- 150 ml Baileys of coffee cream
- geraspte chocolade, chocoladevlokken of cacao voor de garnering
HOE MAAK JE DEZE KERSTKOFFIE?
Verwarm de melk in een steelpannetje maar laat hem net niet koken. Voeg de kruidnagels en het kaneelstokje toe en laat deze ca. 10 minuten trekken. Schenk de melk door een zeef en roer er de in stukjes gebroken chocolade doorheen totdat deze gesmolten is.
Klop de slagroom stijf. Zet 4 glazen klaar. Maak de espresso en giet in elk glas twee kopjes espresso en 30 ml baileys. Verdeel vervolgens de chocolademelk over de glazen en schep de slagroom er bovenop. Garneer de glazen met geraspte chocolade, chocoladevlokken of cacaopoeder.
Bron: Foodies December 2009.